Fiskeri fra kajak er sundt og sjovt

Sponsoreret indhold

Fiskeri fra kajak er naturens form for mindfullness. Det er en dejlig, meditativ og rolig oplevelse. Fiskeri fra kajak kan give dig et afbræk fra hverdagens pligter og gøremål. Det er sundt for både din krop og dit humør at røre sig og at være i naturlige omgivelser. Vandet har en afstressende og afslappende effekt på kroppen. Så tag venner eller familie med på fiskeri fra kajak, eller skab ultimativ ro og sejl afsted alene.

Lær at ro kajak

Ejer du ikke en kajak, findes der mange kajakklubber forskellige steder i landet, hvor du kan leje en. Her kan du efter aftale få instruktion i kajakroning. Du kan også tilmelde dig et kursus i den nærmeste kajakklub, hvor du kan lære at sejle kajak. Selve padlingen kan kræve øvelse og kræfter, men når du mestrer teknikken, bliver det mindre fysisk hårdt.

Der findes blandt andet turkajak og havkajak. Begge egner sig til længere ture. Det kan anbefales at vælge en kajak, som er bygget af glasfiber. De er som regel lidt dyrere end andre kajakker, men er af god kvalitet og ofte af lettere vægt end andre kajakker.

Tager du på udflugt med andre, kan I overveje kajakker beregnet til to. Det kan føles mere trygt at være to om det, og I kan skiftes til at sidde bagerst og styre retningen. Det kræver dog lidt koordination at padle sammen.

Det kan du medbringe på fiskeri fra kajak

Når du skal fiske, kan du medbringe blink eller madding, for eksempel sandorm eller rejser. Husk også din fiskestang med fiskehjul. Og eventuelt et fiskenet.

En redningsvest er også vigtig. Hvis du fanger en stor fisk, for eksempel en gedde, kan den være genstridig, og du kan risikere at kajakken kæntrer.

Skal du på fiskeri fra kajak en varm sommerdag, kan du få gavn af solbriller, langærmet trøje og en solhat, fiskerhat eller kasket. Vandet tiltrækker solens stråler, så du nemt bliver solskoldet på kajakturen. Husk derfor også solcreme af høj faktor, som du løbende kan smøre på kroppen under sejlturen.

Skal du ud at bade undervejs, så medbring badetøj. Et godt råd er også at tage dykkerbriller med. Får du solcreme i øjnene kan det nemlig svie og brænde i lang tid efter, og det kan ødelægge en kajaktur. Du kan også medbringe en flaske vand. Er uheldet ude, at du får solcreme i øjnene, kan du skylle øjnene med vandet. Vand er i det hele taget en god idé at medbringe, fordi du bevæger dig og måske har det varmt på kajakturen.

Vandegnede sandaler er et must, når du sejler i kajak, da det kan gøre ondt og give vabler at styre retningen med fødderne uden fodtøj.

Så hop i badesandalerne og fiskerhatten og ro ud og nyd stilheden – eventuelt med en kold øl i rygsækken.

Kommentarer og diskution

Copyright & Website engineer Martin Linde

Consent Preferences