Neoprensko | Med neoprensko er godt rustet til alle aktiviteter i vand

Neoprensko er den helt naturlige forlængelse af den klassiske våddragt, og skoene er derfor helt essentielle for den erfarne dykker, sportsudøver eller lignende, som har vandet som sit primære element.

Men neoprensko er også meget brugte af børn, som skal have deres små fødder beskyttet mod kulde og skarpe genstande i vandet og sandet

På siden her vil der fremgå forskellige udgaver og forhandlere af neoprensko, således du nemt og hurtigt kan købe det par, som passer til dine behov, dine fødder og din økonomi.

Hvis du er typen, som elsker at være i og nær vandet, så kender du med sikkerhed følelsen af den uvished, der kommer, når man stikker sine bare fødder ned og lader dem røre den ukendte sand- og stenbund. Det bremser den fede og fulde oplevelse af leg og sport i vandet, fordi man konstant skal sikre sig et behageligt fodfæste. For at undgå dette kan du bruge et par neoprensko.

Hvad er neoprensko?

Neoprensko er en støvle, som mest af alt ligner en tyk sok – både med skafte og uden skafte. De sidder helt tæt til foden, anklen og den nederste del af underbenet, for at sikre at der ikke kommer koldt havvand ind i nogle sprækker eller folder.

Støvlen er lavet af det ikoniske materiale neopren, som er kendt for sine specifikationer, når det kommer til at isolere. Neopren er navnet for dette syntetiske gummi, der er fyldt med små luftbobler indeni, og dermed er optimalt til brug i fremstillingen af f.eks. våddragter. Luftboblerne sikrer nemlig denne isolering, og derfor kan man svømme uden problemer i en våddragt, fordi kroppen holdes varm.

Udover at isolere foden og holde den varm, så har støvlen også en tykkere og stivere bund, som sikrer, at man ikke slår sig på ujævnheder i overfladen af bunden. Det er ikke sikkert, man overhovedet skal og kan røre bunden, men hvis man svømmer ud fra stranden, så er det genialt ikke at skulle tænke over, hvor man går og står. Nøjagtigt som en almindelig sko beskytter bunden på neoprensko mod, at man træder og slår sig på ujævnheder.

Se i øvrigt også på nogle neoprenhandsker.

Hvem skal købe et par neoprensko?

Neoprensko er vigtige for de erfarne brugere af vand og udøvere af forskellige sportsgrene og aktiviteter i vand.

Dog er neoprensko ikke udelukkende til brug for disse typer, men neoprensko kan virkeligt være gavnligt for både store og små.

Neoprensko kan fås ned i helt små størrelser også, så børn også kan få glæde af deres funktion. Neoprensko beskytter fødderne mod det kolde vand, men også især mod ujævne sandbunde med sten, skaller, dyr og andet. Derfor er neoprensko også helt optimal for børn, som holder af at bade, lege i vand og på anden vis være i nærheden af vand og sand.

Børn kan nemt glemme at mærke efter skarpheder og lignende, hvis der er store bølger eller en god leg i sigte. Neoprenskoene sikrer, at den gode leg kan foregå uden rifter og ubehageligheder for de smås fødder.

Vælg neopressko som passer til sæsonen

Neoprensko har den beskyttende bund og det isolerende materiale, men disse kan varieres fra par til par, så de egner sig perfekt til det formål, hvor de skal bruges.

Her tænkes der i særdeleshed på sæsoner. Vandet er rimeligt koldt det meste af året i de danske farvande, men på trods af det, så er der stor forskel på det vand, som man skal begive sig ud i.

Som udgangspunkt findes neoprensko i tre slags – en vinterudgave, en sommerudgave og en all-round model. Navnene afslører deres hovedformål, og de afspejler altså også tykkelsen af neopren, som er brugt til støvlen. Der findes flere tykkelser, som henvender sig godt til hver af sæsonerne.

Skal man bruge et par støvler, som skal fungere året rundt, så er all-round støvlen optimal. Den er henvendt til brugeren, som måske ikke skal bruge neoprensko hver dag, men samtidig ønsker en støvle, som beskytter og er velegnet til vejret, hvornår end de skal bruges. Selvfølgelig er vinter- og sommerudgaverne mere specifikke, men all-round støvlen er ganske udmærket året rundt.

Fokuseres ens aktiviteter omkring vinter og koldere vejr, så kan vinterstøvlen med et tykkere lag neopren med sikkerhed anbefales. Står man f.eks. på SUP-board, så er fødderne afgørende for balancen og grebet, og det i en kombination med ingen bevægelse af fødderne kræver en god og særligt isolerende neoprensko.

Hvorimod sommerens vandsport og leg i hav kan klares med et noget tyndere lag neopren, fordi det i højere grad skal beskytte hud og fodsål mod vand og sten, fremfor at varme og lignende. Her er temperaturerne udholdelige, også selvom man befinder sig i vandet.

Er man ihærdig bruger af våddragt, neoprensko og lignende, så er det en fordel at erhverve sig flere par neoprensko, som passer til forskellige årstider. Ligesom man har sandaler til sommeren og vinterstøvler til vinteren, så kan det godt betale sig at kunne skifte mellem tykkelsen af neopren, så man er sikret den bedste isolering, og dermed kan bruge sine fødder på mest optimal vis.

Findes der forskellige modeller af neoprensokker og -sko?

Der findes selvfølgelig et hav af modeller af neoprensko, som opfylder forskellige behov. Fælles for alle er den sikrede bund af gummi, samt det resterende materiale neopren.

Dog er der ligesom med andre sko forskellige slags udformninger, som passer mere eller mindre godt til netop dine fødder. Den mest klassiske er lavet med en samlet snude, hvor alle tæer er ved siden af hinanden. Derudover er der også en række modeller, som har delt tæerne med storetå og dens nabo på den ene side, og de resterende tre tæer er på den modsatte side.

Hvilken man vælger er mestendels afhængig af komfort og følelse, og det er ikke så afgørende for funktionen. Derfor skal man selvstændigt mærke efter hvilken slags model, som man vil føle sig bedst tilpas i.

Hvordan skal en neoprensko sidde på foden?

Neoprensko adskiller sig fra almindelige sko, når det kommer til, hvordan den skal sidde på foden. Her er komforten lidt mindre vigtig, fordi det er klart bedst, når en neoprensko sidder meget tæt på foden. Det gælder både nede omkring tæer og selve foden, men i særdeleshed også op om ankel og underben.

De fleste neoprensko er lavet med et meget højt skaft, så det beskytter langt op af benet, men samtidig også, så det naturligt kan blive en forlængelse af våddragten. Det er problematisk, hvis man skiller på anklen, især hvis man befærder sig i koldere vand.

Neoprenskoen skal bare sidde til, og den skal helst ikke kunne rykke sig alt for meget, mens den er i brug. Det kan være besværgeligt at tage på, men det kræver blot lidt øvelse og en smule tålmodighed. Er du vant til at tage våddragt på, er det cirka samme fornøjelse med skoene.

Skyd vandsportssæsonen i gang med det helt rigtige par

Ligegyldigt om du surfer, står på SUP-board, vandski, dykker eller en af de hundredvis af andre aktiviteter i vand, så er neoprensko en uundværlig del af uniformen. Det gælder især, hvis du befinder dig mest på de danske kyster, hvor det ikke altid er solens stråler og høje vandtemperaturer, som omslutter én.

Er du blot vild med aktivitet i vand, og du har måske hele din gang om sommeren på og nær stranden, så er neoprensko heller ikke en dårlig idé, fordi de forhindrer dumme ridser og usikre fødder på den ukendte bund. Derfor kan de også være essentielle for børn og unge, som frygtløst giver sig i kast med leg og sport på vandet.

Læs grundigt om den enkelte støvle på det pågældende produkts side, så du vælger en støvle, som har de specifikationer, der passer til dig og dit behov. Her kan man se tykkelse, form, model og meget andet information, som kan være relevant for dig som bruger.

Der findes neoprensko i alle prisklasser, og man kan både finde neoprensko, som er velegnet til den professionelle superbruger, men altså også støvler, som er ganske udmærket til hobby- eller sæsonbrug.

Brug mulighederne på siden her, hvor du er blevet præsenteret for både forskellige modeller og forhandlere til at sammenligne, så du vælger de helt rigtige sko i første hug.

Kommentarer og diskution

Copyright & Website engineer Martin Linde

Consent Preferences