Kajaksporten blusser op, for nu ka-jakken pustes op!

Den oppustelige kajak er en af de største innovationer inden for kajaksporten, fordi den har skabt nye muligheder for alle.

Der er få sportsgrene der kan give den muntre udendørsentusiast en lige så storslået, fri og naturpræget oplevelse som kajak-roning. Hvad enten du er typen der holder til på det åbne hav, de glitrende åer eller de strømmen vandløb, er der noget helt specielt ved denne sport der ikke kan findes andre steder.

Uanset om du søger spænding der sætter hjertet i galop, nye oplevelser der giver evige minder eller den stille og fredelig ro naturen tilbyder, så kan det findes i en kajak.

Gennem de seneste år er adskillige danskere hoppet med i sporten, og det er blevet en herlig delt hobby mellem mennesker fra alle livets mange små hjørne, gamle som unge.

De mennesker der tilbringer deres fritid i kajakker, er lige så forskellige som de mange kajakmodeller de ejer, og de mange forskellige områder de sejler rundt i.

De er blevet bidt af den fantastiske sport, der giver mulighed for at efterlade hverdagens stress og jag på bredden, og have det sjovt i det fri – mens de samtidigt får en god workout, der kan tilpasses egen kondition og form.

Hvad der desværre kan være en irritation for nogle, og en hindring fra at nyde sporten for mange, er ikke sporten i sig selv, men derimod de artefakter de anvender til at udøve den – kajakkerne.

Vægten på en normal havkajak ligger normalt på omtrent 20-30 kg. afhængig af byggemateriale og metode. En normal turkajak ligger lidt under, med en gennemsnitsvægt på 14-19 kg.

Det lyder muligvis ikke af meget, men denne vægt er fordelt over en forholdsvist stor form, som skal transporteres til og fra vandet, med bil eller trailer. Udover dette, skal den også opbevares et sted, og det er ikke alle der har plads til en stor kajak i dagligstuen, eller ude i garagen.

Oppustelig kajak – til lands og til vands

I de ”gamle dage” var en oppustelig kajak et billigt stykke legetøj, der ikke var anvendeligt til meget mere end leg.

Det var en fin gave til Junior som han kunne bruge i svømmebassinet, men så heller ikke mere. De var ofte ikke specielt robuste, og overlevede sjældent mere end 1-2 somre i børnenes selskab. De var det sidste du kunne finde på at bede om, hvis du skulle sejle henover en å.

I dag ser tingene anderledes ud, og oppustelige kajakker har ændret sig markant for at tilpasse sig deres nye rolle som udendørsentusiasternes nye ”darling”. Nye teknologier indenfor alt lige fra materiale, design og sammensætning, har gjort det muligt at skabe en oppustelig kajak, der kan holde til alle de hårde strabadser du kunne støde på under din ro-tur, selv skarpe sten og kollisioner.

Fordelen ved en oppustelig kajak er lette at skue allerede ved første øjekast. Kajakkerne er utroligt lette, helt ned til 9 kg, og er nemme at pakke sammen igen efter brug.

Glemt alt om at få øm ryg når du skal bære kajakken – med en oppustelig kajak kan du smække din båd i bagagerummet. De kan endda pakkes så tæt sammen, at de kan ligge i en rygsæk, hvilket gør dem ideelle til rejse-formål – mega smart!

Se den bedste oppustelige kajak i 2017 og 2018.

Kommentarer og diskution

Copyright & Website engineer Martin Linde

Consent Preferences