Hvordan gør du rygsækken klar til en kajaktur?

Du skal på din første kajaktur med vennerne. De er erfarne og du vil ikke se alt for uvidende ud. Efter en god søgning på nettet har du snart styr på det hele. Men du er stadig i tvivl om, hvordan tingene skal pakkes. Planen er i en rygsæk. Din gamle vandrerygsæk passer dog ikke ned i en kajak.

Vælg en rygsæk i den rette størrelse

Når du skal finde den rigtige rygsæk, er det godt, at den ikke fylder alt for meget. Der findes mange forskellige rygsække. Både tynde rygsække og de større til vandreture. De tynde eller en mindre rygsæk på 40-50 liter er mere velegnet til en kajaktur. Det er trods alt begrænset med pladsen i kajakkens rum.

Pak ikke for meget

For det meste varer sådanne ture ikke mere end et par dage eller tre. Derfor behøver du ikke bekymre dig om tøj til hver dag. Pak ét ekstra par bukser, strømper, underbukser og en bluse. Det skulle nok få dig gennem turen. I kommer alligevel til at svede, så dette sæt tøj er mere for at skåne gæsterne på parkeringspladsen, når I kommer tilbage igen. Af samme grund er shampoo og badesæbe heller ikke nødvendigt at pakke ned.

Alt dit sovegrej kan sagtens pakkes andre steder i kajakken, det skal du ikke tænke på at få plads til i rygsækken.

Gem dine værdigenstande et sikkert sted

Det er nok ingen god idé at have telefonen, nøgler og andre vigtige ting i lommerne, når du sejler. De kan enten falde i vandet eller ned i kajakken. Hvis du herefter kæntrer, ryger de i vandet. Gem dem hellere ned i rygsækken, så du altid ved, hvor de er. Man skal ikke udfordre uheldets gudinde.

Brug vandtætte poser i rygsækken

Sidst men ikke mindst er der vandtætte poser. Her snakker vi ikke om ganske almindelige indkøbsposer, men poser lavet i stof, der tåler vand. Disse vandtætte poser er så gode, at de endda kan bruges til at hente vand, hvis de da er velproducerede.

For at undgå at alt dit tøj i rygsækken bliver vådt, pak det da ned i vandtætte poser først. For skulle du ende med vand i kajakken, vil du gerne kunne tage tørt tøj på. Det samme gælder dit soveudstyr og dine elektroniske dimser. Ned i vandtætte poser med det hele. Ingen bryder sig om at sove i en våd sovepose.

Og så er der vel intet andet for end at ønske jer god tur.

Kommentarer og diskution

Copyright & Website engineer Martin Linde

Consent Preferences