Oppustelig kano – Sådan får du den rette oppustelige kano med lille budget

I Danmark har vi mange søer og åer, som det er fantastisk at sejle på. Vil du gerne ud og sejle i en oppustelig kano i den skønne danske natur, så giver jeg dig her en række gode råd til, hvordan du  kan vælge en oppustelig kano.

Hvad er en oppustelig kano?

En oppustelig kano skal pumpes op, før den kan tages i brug, men den har mange fordele. Den er meget lettere end en traditionel kano, som er tung at løfte, og som også skal transporteres på en trailer til og fra vandet.

En oppustelig kano fylder næsten ingenting, når den ikke er i brug, og den kan let transportere i bagagerummet på en bil. En traditionel tung kano vil i tilfælde af at du falder i vandet tippe rundt og begynde at synke.

Fordelen ved at oppustelig kano er, at den ikke synker, og den er nem at kravle op i igen.

Mange sammenligner fejlagtigt en oppustelig kano med en gummibåd, men denne type kano er slet ikke blød og ustabil som nogen af de billige gummibåde. Tværtimod ligger den stabilt på vandet, og den er designet til, at du kan nyde dine kanoture alene eller sammen med andre.

oppustelig-2er-kajak-advanced-elements-island-voyage-2 aqua-marina-tomahawk-air-k-440-kano

Find de næste oppustelige kano hos Sitontop.dk – en dansk webshop med super personlig service.

Hvad skal man kigge efter i en oppustelig kano?

Du kan købe oppustelige kanoer og oppustelige kajakker i forskellige butikker. Du kan fx tjekke udvalget hos Sitontop.dk, som sælger oppustelige kajakker af høj kvalitet, som er designet til både de stille ture på søen og de hurtigere ture til havs.

Hvis vi kort skal opridse forskellen på en kano og en kajak, er det, at kanoen er bred og kan rumme flere personer, mens kajakken er smallere og typisk kan rumme én person. En kano er beregnet til rolige ture på søer og åer, imens en kajak er designet til at sejle på åbent hav. Du bruger en paddel, når du sejler med en kano, og du bruger en paquel, når du sejler med en kajak.

Når vi taler om de oppustelige modeller, så kan du vælge både kanoer og kajakker. Det kommer igen an på dine behov, og om du ønsker at sejle som enkeltperson, eller om der skal være flere med på turen.

Hvad er dine forventninger til at sejle i kano? Skal det være noget, du foretager dig som afslapning alene, eller skal det være en oplevelse for familien?

Og hvad skal du så kigge efter, når du vælger en oppustelig kano? Du skal tjekke, at den er fremstillet i et solidt materiale. De fleste oppusteligt kanoer og kajakker er fremstillet i PVC-materiale. Dernæst skal du beslutte dig for, om det skal være standard-modellen eller topmodellen. Det kommer igen an på dine behov. Skal den bruges til hyggeture og fisketure, eller vil du ud og sejle hurtigt.

Kan alle bruge en oppustelig kano?

Alle kan som udgangspunkt bruge en oppustelig kano. Både nybegyndere og erfarne sejlere kan få glæde af at sejle rundt, og med lidt øvelse får man hurtigt lært at padle, hvis man ikke kan det i forvejen. Eftersom den er nem at transportere kan man let komme rundt i Danmark og sejle mange forskellige steder. Man får dermed mulighed for at opleve den fantastiske danske natur i mange egne af landet. Man kan sejle i weekender og ferier i det omfang, vejret er til det.

Find de næste oppustelige kano hos Sitontop.dk – en dansk webshop med super personlig service.

Hvilke mærker skal man kigge på?

Er der så nogen særlige mærker, vi kan anbefale. Ja, det er der. Du kan med fordel kigge på kajakker i mærket Advanced Elements Island Voyage, som du finder hos Sitontop.dk. Modellen Advanced Elements Island Voyage™, som der kan sidde to personer i, kan du få glæde af til både de korte og de lange ture. Det kan godt lade sig gøre at sejle i den, selvom man kun er en person. Den er fremstillet i punkterhæmmende materiale, den ligger stabilt på vandet, de oppustelige sæder har høj ryg og giver en god komfort, hvis man skal sejle i mange timer, og det tager kun 5-10 minutter at gøre den klar til at sejle. Der er tale om en oppustelig kajak i høj kvalitet, som er lidt bredere end den traditionelle hardshell kajak, og den fylder langt mindre, når den ikke er i brug. Du kan nemt tage den med til Silkeborgsøerne eller Gudenåen eller på ferien sydpå eller nordpå til de norske fjelde. Advanced Elements Island Voyage™ er et oplagt valg til både nybegyndere og mere erfarne sejlere, som bare gerne vil nyde livet på vandet, når de har ferie. Den fås til en overkommelig pris. Pagaj og pumpe skal tilkøbes.

oppustelig-2er-kajak-advanced-elements-island-voyage-2

Et andet mærke, vi også gerne vil anbefale, er Aqua Marina Tomahawk (læs mere om Aqua Marina Tomahawk her), som har vundet designprisen RED-DOT.

Det er en oppustelig kano/kajak med plads til tre personer, der har en samlet vægt på op til 260 kilo. Kigger man på designet, så minder den mest om en kano, fordi den er åben. Den ligger meget stabilt på vandet på grund af dropstitch, som man også anvender til paddleboards. Aqua Marina Tomahawk er en kano/kajak, som vil give dig mange timers hyggelige oplevelser på vandet, og som egner sig både til korte ture eller lange ture, som varer hele dagen. Også her får du en model, som har en god, høj og justerbar rygstøtte, så du får maksimal komfort på turen, og den har smarte bærehåndtag, så den nemt kan transporteres. Der medfølger desuden en pumpe og en transporttaske. Der skal dog tilkøbes padler eller pagajer. Når man sejler kano eller kajak, skal man desuden altid huske svømmeveste for sikkerhedens skyld.

aqua-marina-tomahawk-air-k-375-oppustelig-kano aqua-marina-tomahawk-air-k-440-kano aqua-marina-tomahawk-air-c---kajak-3-personer

Oppustelig kano til 3 personer

Som du kan se ovenfor på billedet, så har Aqua Marina lavet en Tomahawk-model til 3 personer. Det er én af de få rigtigt gode og stive oppustelige kanoer til 3 personer på markedet.

Du skal være opmærksom på, at hvis du skal bruge en oppustelig kano til 3, så skal den kunne laste en stor vægt og være stiv nok til, at kunne bruges til fremdrift og ikke virke som en gummibåd fra en legetøjsbutik.

Kanoen fra Aqua Marina til 3 personer kan absolut anbefales, da den er lavet med drop stitch teknologien. Sammen teknologi, som man bruger til oppustelige paddle boards. Og de er stive nok til, at kunne stå på.

Den tidligere viste kano til 2 personer – Advanced Elements Island Voyage er også et af de bedste køb, hvis du både vil være prisbevidst og kvalitetsbevidst.

Sådan vælger du den rette oppustelige 2er kajak

Alle de nævnte modeller og brands kan findes på den danske webshop Sitontop.dk

Afslutning

Vi håber, at du med denne guide har fået gode råd og inspiration til, hvordan du finder en oppustelig kano, som passer til dig. Alternativt kan du også vælge en oppustelig kajak, alt efter hvad der matcher dine behov.

En oppustelig kano kan anvendes hele året, for det materiale, den er fremstillet i, kan klare både høje og lave temperaturer, så der er masser af muligheder for at komme ud og sejle i naturen og opleve de skønne årstider, vi har i Danmark.

Find de næste oppustelige kano hos Sitontop.dk – en dansk webshop med super personlig service.

Kommentarer og diskution

Copyright & Website engineer Martin Linde

Consent Preferences