Neoprenhandsker | Neoprenhandsker er uundværlige i det kolde vand

Når man er vild med vandsport som kajak, SUP, kitesurfing o.lign., så er det alfa og omega at du kan holde kroppen varm og tør.

Våddragten er selvfølgelig vigtig, men for at sikre at fingrene kan holde på varmen, og de kan bevæge sig ubesværet i alt slags vejr, er neoprenhandsker optimale. Neoprenhandskerne kan bruges i mange forskellige anledninger, og der er en række specifikationer, som kan reguleres efter dit behov.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Hvad er neoprenhandsker?

Neoprenhandsker er skabt af et syntetisk gummimateriale, som meget passende kaldes neopren. Det er opbygget af et hav af små luftbobler, som gør stoffet meget isolerende, og derfor bruges neopren også ofte til ting som våddragter, waders og lignende, som alle har til formål at holde brugeren varm.

Udover isoleringen, så er materialet også elastisk og meget fleksibelt, hvilket gør materialet helt perfekt til brug i fremstillingen af produkter, som skal bæres i og beskytte mod vand.

Neopren er udviklet af firmaet DuPont i 30’erne, og sidenhed er materialet brugt til en række af produkter hele verden over. Det er udover våddragter og waders også f.eks. svømmeveste, neoprenhandsker og neoprenstøvler.

Neoprenhandsken er den helt naturlige forlængelse af våddragten, som stopper ved håndleddet. Handskerne skal sidde stramt til i stykket ved leddet og oppe af armen, så man sikrer overgangen mellem dragt og handske. Der skal nemlig nødigt være bar hud eller luft imellem, hvor kold vind og vand kan trænge ind.

Hvorfor er neoprenhandsker nødvendige?

Svaret på dette spørgsmål er en sammenligning værdig. Hvis du begiver dig ud på en kold vinterdag, fx i din kajak, i det danske land, så har du med stor sandsynlighed en masse lag tøj på. Du sørger for at hals, ører, fødder og lignende alt sammen er godt beskyttet mod kulden. Samtidig vil du næsten altid bære handsker, luffer eller lignende.

Hvis du en sjælden gang har glemt handskerne, så ved du også, hvordan helt kolde og stive fingre føles. Dette er svaret på, hvorfor neoprenhandsker er nødvendige, fordi kulde har den samme effekt på fingrene, når man bevæger sig i vand. Faktisk i en forhøjet grad, fordi der på vandet ofte vil være både koldere og mere blæsende, samt det kolde hav omslutter hænderne i langt højere grad end vind, og dermed afkøles de væsentligt hurtigere.

Det kan undgås med et par neoprenhandsker. Udover at holde på varmen, så hjælper de også med at bibeholde funktionen og styrken i hænder og fingre, så man uden forstyrrelse og svækkelse kan bruge sine hænder til vandsport.

Nogle af neoprenhandskerne, som er formet som luffe har funktionen, hvor den bare hånd nemt kan pakkes ud midt på vanten, fremfor at hele handsken skal af. Det kan være meget gavnligt, hvis man vil have varme hænder, men også har brug for sine bare hænders fulde bevægelighed til f.eks. at fastspænde fødder på et board eller andet, hvor man ikke kan klare det med handsker på.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord. Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Findes der forskellige modeller af neoprenhandsker?

Der findes en masse forskellige modeller af neoprenhandsker. De har alle de nødvendige praktiske funktioner, men der er skruet på f.eks. antallet af fingre. Der findes handsker, hvor alle fingre er adskilt. Så er der neoprenhandsker, som er formet som den klassiske luffe, men der findes også mellemvejen, hvor der er delt et sted, således de fem fingre er adskilt i to.

Hvilken model, man skal vælge, er fuldstændig afhængig af, hvad man skal bruge handskerne til, og hvad man bedst kan lide. En luffe giver en varmere handske oftest, hvor den klassiske handske med fem fingre omslutter sig hånden på en tættere måde, og man kan dermed gribe tættere om f.eks. et surfboard eller lignende.

Hvis man skal bruge handskerne, som en del af en uniform til en vandsport, hvor man skal bruge sin finmotorik til at f.eks. binde snøre eller lignende, så kan det være handsken med fem fingre, som er klart bedst.

Hvis man derimod blot skal gribe om en pagaj eller en anden større og enkel ting, så kan én af vantemodellerne være varmere og mere behagelige. Især hvis man skal op i en tyk neoprentykkelse, kan handsken med fem fingre være en smule stiv at bevæge fingrene i.

Der kan altså også være en overvejelse i, hvilken årstid man skal bruge neoprenhandskerne i. Mere om dette kommer herunder.

Vælg tykkelse på dine handsker efter sæson

Ligesom en masse andet udstyr af neopren, så laves der også neoprenhandsker, som egner sig særligt godt til en bestemt årstid. Det afhænger af, hvilken tykkelse af neopren, som er brugt, fordi en tykkere handske vil medføre mere varme, men samtidig også en lidt tungere handske.

Er du én, som er på vandet i de koldere måneder, så kan det dog klart anbefales, at du anskaffer dig et par tykkere neoprenhandsker, så du er sikker på, at dine hænder ikke kommer til at fryse. Hænderne er helt essentielle for, at man kan fungere, og et par stive kolde hænder er ikke til nogen nytte.

Derfor er det altså en vigtighed, at de bliver holdt varme, uanset temperaturerne omkring dig. Sommerens vejr kan være lunt og behageligt, men så snart man befinder sig i og omkring f.eks. havet, så vil der automatisk være koldere, samtidigt med at vandet kan afkøle hænder meget hurtigere end luften. Derfor kan en tyndere neoprenhandske med fingre i være genial til vandsport om sommeren også.

Er man mere en hobbybruger af sit udstyr og går til og fra aktiviteterne året rundt, kan man med fordel vælge en all-round handske, som tilgodeser de fleste vind- og vejrforhold. Så har man en god og solid neoprenhandske, som kan holde hænderne varme og fleksible det meste af året.

Det vil også være et godt valg til de yngre, som skal have deres første udstyr og dermed lige skal finde sig til rette i elementerne.

Neoprenhandsker i alle prisklasser og til alle aldersgrupper

Neoprenhandsker er ikke forbeholdt professionelle sportsudøvere – tværtimod. Det er alfa og omega med et par gode neoprenhandsker, hvis man bare holder en smule af at være i og omkring vandet.

Også børn eller unge kan have stor glæde af sådanne handsker, hvis man har de små med ude og dyrke vandsport, sidde i en badering eller andet, hvor man er i meget kontakt med det kolde vand. Så er man sikret mod kolde børnehænder, som ellers kan være ødelæggende for en masse god tid på vandet.

Neoprenhandsker er altså en vare, som passer hele familien. Det lyder umiddelbart som en dyr fornøjelse, men det behøves det på ingen måde at være. Der er handsker i alle prisklasser, så man kan erhverve sig nogen til alle medlemmer i familien uden at budgettet sprænger.

Handsker, der kan bruges til en lang række andre ting end vandsport

Neoprenhandsker kan også være en god idé, hvis man sejler meget, fordi handskerne kan holde især vand ude. Her er de nok mest velegnet til fiskeri eller lignende, hvor man vil have brug for at stikke hænderne i vandet oftere.

De kolde hænder er nemlig også et problem for fiskere, som ellers befinder sig mest oven vande. Fisker man i waders er neoprenhandskerne uundværlige som en del af uniformen. Man er vant til neoprenstoffet fra waders, og man kan stadig holde solidt omkring en fiskestang, også selvom der er bid i den anden ende.

Generelt så kan neoprenhandsker anbefales som et alternativ til den almindelige handske, hvis man befærdes meget i og omkring vand. Bevægeligheden er ikke altid helt lige så god grundet stoffets tykkelse, men et par varme hænder vil altid være at foretrække fremfor kolde fingre i et par gennemblødte vanter.

Derudover er neoprenhandsker ganske enkelt uundværlige, hvis man dyrker vandsport, sejler meget eller generelt bare opholder sig meget i og omkring vand.

Læs gerne grundigt hvad det enkelte par handsker har af specifikationer, så du er sikker på at få et par hjem, som passer netop til dig. Så kan du med god ro i maven suse afsted på vandet uanset vinden og vejrets arten.

Kommentarer og diskution

Copyright & Website engineer Martin Linde

Consent Preferences