Husk at tage våddragt på i kajakken

Sponsoreret indhold

Det er en god ide at have våddragt på, når du sejler i kajak. Vi vil komme ind på, hvorfor det er så god en ide at have en våddragt på, når du er i kajak.

Hvis du har den rigtige våddragt på, kan du sejle i kajak året rundt. Den rigtige våddragt gør det nemlig muligt for dig at gøre kajaklivet mere proaktivt, uanset om det er varmt eller koldt, eller hvilken årstid der er tale om.

Du kan købe forskellige våddragter afhængigt af, om du foretrækker at ro kajak på havet, åer og søer om sommeren, eller hvis du skal sejle i kajak om vinteren. Du skal også have for øje, hvordan du har det med ærmer og tøj, når du padler.
Med andre ord handler det for dig om at finde den rigtige dykkerdragt til svømning.

Den gode pasform sikrer varmen

Våddragter er i langt de fleste tilfælde produceret af neopren. Det er syntetisk gummi, som er fyldt med luftbobler. De mange luftbobler giver dragten en stærk evne til at isolere. Våddragten er elastisk og sidder tæt til kroppen, hvilket skal medvirke til, at der ikke kommer vand ind i kroppen.

Det er vigtigt, at våddragten sidder tæt. Den må ikke være for stor og sidde løst. Våddragten er skabt med det formål at varme dig op og isolere dig, fordi den sidder så tæt. Våddragten formår ikke at varme i sig selv, men den er god til at isolere. Hvis du fryser, inden du tager våddragten på, skal du sørge for at få varmen ved at bevæge dig lidt, inden du tager våddragten på.

Våddragten skal ikke sidde for stramt

Du skal være opmærksom på, at våddragten helst ikke skal sidde for stramt. Hvis den gør det, kan det betyde, at du får en dårligere mobilitet. I langt de fleste sommer-tilfælde er det bedst, hvis den er tynd, men sidder tæt på kroppen. Den skal gerne være fleksibel.

Når du er kajakroer, har du brug for en vis mobilitet i særligt armene. Ellers bliver det svært at ro. Derfor er der flere, der vælger at købe våddragter, som er fleksible og uden ærmer. Det er dog ikke det optimale valg, hvis du ror kajak om vinteren.

Om vinteren skal våddragten være tykkere

Hvis du ror kajak om vinteren, er det vigtigt, du køber en våddragt, der er tykkere. Der er nogle kajakroere, som bruger dragter, der er helt op til 7 mm. Det er et meget godt bevis på, at det ikke er en god ide at have samme indstilling til ens våddragter året rundt. For når det er koldere, har du brug for, at du bliver ordentligt beskyttet fra kulden med en god våddragt.

Ulempen er selvfølgelig, at fordi det er så koldt, og du har brug for en tyk våddragt, mindsker det mobiliteten.

Om vinteren er vandet enormt koldt, og hvis ikke du har en våddragt på, kan du hurtigt miste livet ved at være for længe i det kolde vand. Derfor er det nødvendigt, at du har en våddragt, der er mindst 5 mm tyk. Adskillige varme våddragter kan være udstyret med både hætte og arme.

Sådan vælger du den rette våddragt

Det er vigtigt, at du prøver våddragten først. Det skal helst være materiale, der gør det muligt for dig at bevæge dig. Der skal være en vis mobilitet forbundet med dragten – også selvom du måtte vælge en tyk våddragt, som skal holde kulden væk. Hvis du føler, at den sidder for stramt, er det en god ide at vælge en større en. Det er nemlig ikke sådan, at våddragter ændrer form. Det betyder, at du ikke kan forme den.

Kommentarer og diskution

Copyright & Website engineer Martin Linde

Consent Preferences