Brug en flydevest, når du sejler oppustelig kajak

Sponsoreret

Er du vild med at komme ud i naturen eller tage på kajakture med din familie? Så læs med her og få gode tips til, hvad du kan tage med på turen og hvad du skal være opmærksom på med hensyn til din sikkerhed.

Der er ikke noget så dejligt og afslappende som en tur på vandet med solen i øjnene, vuggende bølger og stilhed kun afbrudt af havets brusen. Det er virkelig afstressende, men samtidig også en virkelig dejlig og givende aktivitet at lave sammen med familien. Hvis I har besluttet at tage på kajaktur sammen som familie, så får i et par gode råd med på vejen her:

  1. Sørg for at have styr på vejrudsigten. Du skal gerne kende vind, bølgehøjde og strømforhold. Der findes forskellige vejrtjenester, som du med fordel kan benytte dig af blandt andet DMI og Farvandsvæsnet. De er gode at kende begge to. Farvandsvæsnet har også en sms-tjeneste, hvor du kan blive opdateret undervejs.
  2. Undersøg altid det område, du vil sejle i. Spørg eventuelt en klub i området. Hvad skal du være opmærksom på og hvilke ruter får du mest ind på oplevelseskontoen.
  3. Ro aldrig alene. Din sikkerhed øges betragteligt ved at sejle sammen med andre, for din makker kan potentielt set blive din redningsmand, hvis uheldet er ude. Brug altid en redningsvest. Det kan redde dit liv. Hvis du ikke har en, så køb flydevest online her.
  4. Pak kajakken fornuftigt og praktisk. Pak alle de tunge ting omkring cockpittet og de øvrige ting i stævnen. Sørg for at pakke dine tasker i vandafvisende sække, så hvis uheldet er ude, så bliver dine ting ikke våde.
  5. Vær fortrolig med din oppustelige kajak. Det er en god ide at kende sin kajak og være frotrolig med den, så man præcist ved, hvad den kan rumme og hvordan den ligger på vandet.

Når du har fået styr på alle ovennævnte tips, så er det tid til at få forventningsafstemt turen med familien. Man er nemlig forskellig og det er ikke sikkert, at alle i familien bryder sig om at ro i 8 timer hver dag, men måske hellere vil tage på korte ture med mange stop. Det kan også være rigtig smart at have aftalt på forhånd, hvem der har ansvar for hvad, så man ikke står i en situation, hvor alle soveposerne blev glemt i shelteret eller at ingen har sørget for at købe solcreme, mad eller liggeunderlag. Disse ting kan I med fordel aftale på forhånd:

  • Hvem er turleder?
  • Hvor ofte holdes pause?
  • Hvor langt ror vi pr. dag?
  • Hvem ror sammen?

Når I har aftalt disse få, men gode råd – så behøver I nemlig ikke at skulle tage stilling til disse hver dag – og det mindsker helt klart risikoen for skænderier og uoverensstemmelser i familien. Hvis I har børn med, så sørg også for at børnene har nogle roller eller ansvar for nogle opgaver. Til sidst er det vidst bare at sige: Rigtig god tur!

Smukke scener fra en kajak i Norge

Kommentarer og diskution

Copyright & Website engineer Martin Linde

Consent Preferences